Jordaan Festival

Amsterdam Levendige geschiedenis herleefd

Als volksmuziek je verjongd voelt, dan kunt u zich niet veroorloven om het extreem populaire Jordaan Festival in Amsterdam te missen, dat een eerlijke maar gala-viering is van de Amsterdamse volksmuziekwortels. De meest recente editie is gepland in augustus 2018, en het was alsof elk jaar een groot succes.

Het Jordaan Festival streeft naar de levendige geschiedenis van Amsterdam en heeft veel outdoor optredens van diverse Nederlandse zangers. De grote festivalgrond wordt levendig en rijk aan melodie, als het publiek zich aansluit bij de artiesten om een ​​prachtige harmonie te creëren.

Wat verwacht je?

Het festival heeft betrekking op de levenliefde, die de liedjes over het leven zijn. Nederlandse minstrelen zingen naast lokale volkshelden in dit jaarlijkse muziekfestival.

Na de zonsondergang nemen de vintage zang-langs bars en cafes ook deel aan de Jordaan. Mensen zwemmen in om naar hun favoriete liedjes te luisteren of te zingen. Het festival vindt meestal plaats in september.

Oorsprong:

De Jordaan district is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen vanwege zijn geweldige locatie en toegankelijkheid. Het werd in de 1600’s gecreëerd nadat de stad geen schuilplaats had voor de vermenigvuldigingswerkende werkers. Binnenkort begon het gebied de armen te huisvesten en werd een overvol puinhoop.
In de jaren zeventig zag Jordaan een broodnodige makeover, waarna het de begeerde buurt werd. Trendy boetieks, leuke cafes en restaurants met hoge restaurants maken Jordaan een modieus gebied om te verblijven.
Na deze ontwikkeling heeft Jan de Bie in 1975 stappen ondernomen om het eerste Jordaan Festival te organiseren. Hij heeft sindsdien niet terug gekeken. Een fijne feestdag is deze leuke straatfeest voornamelijk in de Marnixstraat, Appeltjesmarkt en Elandsgracht van de Jordaan. Bezoekers komen van over de hele wereld om te luchten naar openlucht volksmuziek optredens.
De show eerbiedigt de rijke en authentieke folk tradities, vooral van dit gebied. Samen met volksmuziek biedt het Jordaan Festival ook opera optredens, drum bands en cabaret shows. Ze zijn allemaal geweldig, en u zult genieten van de altijd veranderende sfeer van de plaats. Een van de belangrijkste kenmerken is de massagemuziek, waar de hele menigte samen zingt en alle grenzen breekt.

Moet je een plan maken voor het Jordan Festival?

Het is een festival en volksevenement dat je niet mag missen als je Amsterdam bezoekt of gewoon daar woont. Gebouwd in de Jordaan-wijk, ligt het vlakbij de vakantieappartementen in Amsterdam.
Het festival heet u hartelijk welkom met zijn collectie traditionele Nederlandse muziek. U zult zeker door de sfeer worden gecharmeerd.
Kinderen hebben verschillende spellen om hen te verloven. Er wordt ook een speciale vlooimarkt georganiseerd gedurende de dag waar u deals kunt vinden terwijl u naar de prachtige muziek luistert. Het Jordaan Festival heeft voor ieder wat wils en biedt alomvattend entertainment, terwijl nostalgie wordt ingeroepen.
Voor de oudere bevolking staat de volksmuziek voor herinneringen en hun jeugd. De jongere generatie houdt gewoon van het genieten van de traditionele vibes en geniet van zichzelf. Als je het Jordaan festival mislukt terwijl je in Amsterdam bent, kun je er zeker van zijn dat je drie geweldige dagen van muziek en traditie heeft opgegeven.