Holland International Blues Festival: De Musical Extravaganza

Blues, zoals een muziek-genre, is niet al sinds mensenheugenis. Het is ontwikkeld in de jaren 1900-s, – en wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste genres combineren van muziek en traditie.

Oorsprong van de Blues in Nederland

Toen de Amerikaanse blues muzikanten begonnen met het presenteren van hun blues optredens in groot-BrittanniĆ« was er een plotselinge toename in de populariteit van het genre. In de volksmond de “devil’ s music” in Zuid-Amerika, blues begon te inspireren meer en meer artiesten, en al snel bleek in een wereldwijde beweging.
Blues is een van de weinige muziek genres waarvan de oorsprong is van vitaal belang om de kern van het stuk zelf. Rauw en puur, blues raakte een snaar bij zowel de musicus en het publiek van het hart met de emotioneel geladen teksten.

Nederland eerste kreeg zijn deel van de Blues verkeer dat was het schommelen van de West op een nogal ongewone manier. Pirate radio stations, zoals het Caroline, Radio Noordzee en Veronica, begonnen met deze muziek formulier.
Terwijl sommige Blues bands heb gewassen, vooral in regio ‘ s als den Haag, Nederland zag zijn eerste grote band afkomstig uit Assen. De evergreen Cuby & the Blizzards ontstond in het dorp Grolloo.
Met de frontman zanger Harry “Cuby” Muskee, Nederland kregen hun eerste serieuze Blues zanger die kon de Britten een run voor hun geld.
Muskee was een van de meer populaire blues zanger van Nederland en is nog steeds vereerd in Assen. In Grolloo, een museum werd gemaakt ter ere van de Blizzards.

Het Festival: Alles wat Je Moet Weten

De Verenigde Staten, geholpen door Engeland, heeft inmiddels het initiatief genomen om te verrijzen alle populaire muziekgenres. Het aantal nieuwe bands is op de stijging. Briljante gitaristen zijn geboren elke minuut, en het is dus essentieel dat er een platform is gemaakt voor deze genieƫn te bloeien.
Met een doel om zelf de grootste show voor Blues in heel Europa, het podium dit jaar zal worden verzonden voor zowel de oude als de jonge Blues artiesten.

In overvloed in de sterren en ambassadeurs, dit festival heeft een mooie toekomst in het verschiet. Blues uiteindelijk zal winnen van de wereldwijde erkenning die het altijd heeft verdiend.
Voetbal en blues liefhebber, Johan Derksen, is het op zichzelf genomen tot het organiseren van de grootste Blues festival in Nederland – de Holland International Blues Festival. Grolloo is de perfecte locatie voor dit festival als het huis van een van de grootste Blues getrouwen ooit.
De huiselijkheid van een plaats als Grolloo trekt de massa ‘ s die houden van de vertrouwdheid en de warmte. De video toont zich altijd richten op de gitaristen en geven het publiek een ingezoomd beeld van het toneel in plaats van zelf.
Cuby & The Blizzards vindt een plaats in elke gat, en de plaats komt tot leven met de covers van hun nummers. De Blues sfeer kon niet meer machtig.
Het festival vindt plaats in de maand juni, dus wees er zeker bij te wonen als je in Nederland de komende zomer. Er is niets zoals groefsteken op een avond Blues in een passende ambiance.